Legyen a kezdőlapom!   Hozzáadás a kedvencekhez!   Küldj levelet!

MTS

Minőségirányítási és Technológiai Szakcsoport

Bemutatkozás

MTS » bemutatkozas

A minőségirányítási képzés és a felelős szervezet története:

Az 1972-ben alapított Könnyűipari Műszaki Főiskolán 1995-ben indult az országban elsőként graduális szinten a könnyűipari mérnökképzés egyik szakirányaként a minőségbiztosító szakirány az akkori Textiltechnológiai Tanszék keretei között.

2000. januárjától a könnyűipari oktatás az integráción átesett Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) keretei között a Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Karon folytatódik, megalakul a Minőségirányítási Szakcsoport.

2004-től a minőségbiztosító szakirányért felelős Minőségirányítási Szakcsoport a Bőr-, Textil- és Ruhatechnológiai Intézethez csatlakozik.

2007-2009-ig a Divat, Termék és Technológiai Intézet részeként, 2010-től pedig a Minőségirányítási és Technológiai Szakcsoport önállóan működik.

A képzésről:

Kezdetben 1995-től a Minőségbiztosító szakirányon, majd a 2005 ben indított BSc képzés keretei között, mint Ipari rendszerfejlesztő szakirányon folyik a minőségirányítási szakemberek képzése.

2011-től a Minőségirányítási rendszerfejlesztő elnevezésű szakirányra lehet jelentkezni.

A minőségirányítási és rendszerfejlesztői ismereteket adó szakirányon a teljes termelési és szolgáltatási folyamatok átlátására, rendszerszerű szervezésére képes mérnököket képzünk. Az oktatás részét képezi a vevői igényektől felmérésétől, azok műszaki értelmezésén át a tervezés és technologizálás folyamatának rendszerszemléletű megvalósítása. Hangsúlyt fektetünk a műszaki, az elemző-, beavatkozási-, kockázatelemző és korrelációs módszerek, technikák alkalmazására a gyakorlatban, valamint a különböző célú menedzsment rendszerek ismeretére.

Az egyik legnépszerűbb szakirány, mert végzettjeink bármely ipar és szolgáltatás területén fontos munkakörben helyezkedhetnek el minőségügyi munkatársként, szakértőként, rendszerfejlesztőként, később auditorként. A végzett mérnökök munkájuk során nemcsak a könnyűipar, hanem bármely termelő és szolgáltató vállalat termékeinek és szolgáltatásainak minőségügyi tevékenységeinek megszervezésére alkalmasak.

Legújabb letöltések

 • Folyamatszervezés II.
  Gyakorlatok beosztása v1
 • Folyamatszervezés I.
  Pótgyakorlat folyamatszervezés v1
 • Technológiaelmélet I.
  Csoportbeosztás nappali v2
 • Beszállítói rendszerek II.
  Tantárgyi program v1
 • Beszállítói rendszerek II.
  Tantárgyi program v1
get Adobe Reader
rkk bongeszo opera firefox php power
© 2004-2010 Óbudai Egyetem RKK MTS - site & design: [:KERZO:]

Array
(
  [tesztvar] => ok
  [status] => 
  [neptun] => 
)


Array
(
  [lifetime] => 0
  [path] => /
  [domain] => 
  [secure] => 
  [httponly] => 
)